Vanlige spørsmål

"Ved 3D-utskrift lages tredimensjonale objekter av modellfiler. Det finnes mange ulike typer 3D-utskrifter i dag, men Dremels 3D-skrivere bruker Fused Filament Fabrication (FFF) til å ekstrudere smeltet plast lagvis til det dannes et objekt
"Byggekvaliteten avhenger av en rekke faktorer, som lagtykkelse og skjærerinnstillinger. Dremels skrivere (3D20, 3D40 og 3D45) ekstruderer filament til lag som er tynnere enn et papirark, 0,05–0,3 mm (50 til 300 mikron). Jo tynnere lag, desto mer detaljert er det mulig å skrive ut. Mange skjæreinnstillinger kan også virke inn på byggekvaliteten. DigiLab Slicer har innstillinger som er optimert for Dremels 3D-skrivere
"3D20: Maksimalt byggevolum er 230 mm x 150 mm x 140 mm. 3D40 og 3D45: Maksimalt byggevolum er 254 mm x 154 mm x 170 mm. 30 % større enn 3D20.
"Tiden det tar å bygge et 3D-objekt avhenger av modellfilens størrelse og kompleksitet, og er ikke en nøyaktig vitenskap. Dremel 3D-modeller har estimerte byggetider for referanseformål.
"Du kan selv velge tykkelsen på objektlagene. Skriverne 3D40 og 3D45 har en maksimal oppløsning på 0,05 mm (50 mikron), og 3D20 har en maksimal oppløsning på 0,1 mm (100 mikron). Alle skriverne har en minimumsoppløsning på 0,3 mm (300 mikron). Jo høyere oppløsningen er, jo tynnere blir hvert lag og jo bedre ser objektet ut. Lagoppløsningen avhenger av innstillingen: Lav - 0,3 mm Middels - 0,2 mm Høy - 0,1 mm Ultra - 0,05 mm (bare 3D40 og 3D45)
"Det er en fordel at objektene fester seg på byggeplattformen, ettersom det er viktig at de sitter godt fast under byggingen. Dette skal sikre at objektet er stabilt gjennom hele byggeprosessen. Hvis det er vanskelig å ta ut utskriftene dine, kan det hende at dysen er for nær byggeplattformen. Det kan være nødvendig å justere høyden til det første laget. Dette gjør du i innstillingsmenyen. Kontakt kundeservice hvis du har spørsmål eller dette ikke fungerer. Se beskrivelse av hvordan objektene fjernes i bruksanvisningen.
"Ja. Du kan stoppe byggingen midlertidig og bytte filament. Det er enkelt å fortsette byggingen igjen etter at du har byttet filament.
"JDet kan hende du må optimere modelldesignen. Vinkler på over 45 grader vertikalt krever eksterne støtter for at modellen ikke skal falle sammen. Selv med støtter kan enkelte modeller kreve en spesifikk plassering for at de skal være stabile under utskriften, eller et ekstra lag for at modellene skal feste seg. Du kan forsøke å løse dette problemet ved å klikke "Generer støtte" og ""Feste til byggeplate" i DigiLab slicer. Kontakt kundeservice for å få flere forslag hvis du fortsatt har problemer etter å ha forsøkt dette.
"JStøttene lages slik at de skal være lette å fjerne og lage minimalt med merker på utskriften. Hvis du likevel ser noen merker på utskriften, kan du pusse dem med fint pussepapir.
"Byggeteip kreves bare for 3D20 og 3D40. Den svarte byggeteipen rekker til opptil 50 utskrifter, og den svarte byggeteipen til opptil 10 utskrifter. Den svarte byggeteipen kan rengjøres med en mild rengjøringsspray, så varer den lenger.
"De to teiptypene gir samme byggekvalitet. Den viktigste forskjellen er at den svarte byggeteipen er sterkere og holder objektene fastere.
"Den beste plasseringen for utskrift minimerer vanligvis eventuelt horisontalt overheng som krever støtte, og maksimerer kontaktområdet på byggeplaten. Dette er ikke alltid samme posisjon, og det kan være nødvendig å eksperimentere litt for å optimere plasseringen.
"Dette kalles et skjørt eller kant og brukes til å prime dysen for å sikre jevn mating av filament før utskriften av den faktiske modellen begynner.
"Du kan registrere din 3D40- eller 3D45-skriver i Dremels utskriftssky. Da kan du laste opp modeller, manipulere, skjøre, starte en utskrift og følge med på utskriften helt til den er fullført. Hvis du har en 3D45-skriver, får du en oppdatering om fremdriften fra det innebygde kameraet. Her finner du Dremels utskriftssky:

3D Printer Specific

Her finner du videoer med Dremel 3D-skrivere i aksjon:
3D20: hurtigstartveiledning, PLA-filament (1 x 0,5 kg spole), USB-kabel, SD-kort med modellfiler og Dremel3D-programvare, byggeteip, verktøy for fjerning av objekter, bruksanvisning, verktøy for fjerning av tilstopping og nivelleringsplate. 3D40: hurtigstartveiledning, PLA-filament (1 x 0,5 kg spole), USB-kabel, USB-minnepinne med modellfiler og DigiLab Slicer-programvare, byggeteip (2), verktøy for fjerning av objekter, bruksanvisning, verktøy for fjerning av tilstopping og byggeunderlag. 3D45: hurtigstartveiledning, ECO-ABS-filament (1 x 0,5 kg spole), NYLON-filament (1 x 0,5 kg spole), USB-kabel, USB-minnepinne med modellfiler og DigiLab Slicer-programvare, lim for byggeplattform, verktøy for fjerning av objekter, bruksanvisning, verktøy for fjerning av tilstopping og byggeunderlag.
Dremel 3D-skrivere og Dremel PLA-filament selges i utvalgte butikker over hele landet og på nettet
3D20: Det er ingen dørlås eller dørovervåking på Dremel 3D20. 3D40 og 3D45: Dørene overvåkes, og begge dørene å må lukkes for at en fjernutskrift fra Dremels utskriftssky skal kunne startes. Dette sikrer at ingen stikker hendene inn i skriveren etter at en utskrift er startet av en bruker som ikke er i nærheten av skriveren. Hvis en dør åpnes på et annet tidspunkt, også når et objekt bygges, utløses en varselmelding på skjermen.
Nei, den har ingen nødstoppknapp, men av/på-bryteren på siden på alle Dremel 3D-skrivere slår av strømmen til skriveren umiddelbart.
Skriverne 3D40 og 3D45 har "Quick Level". Dette er en funksjon som er i stand til å registrere plasseringen til byggeplattformen ved bruk av smartsensorteknologi. Den oppretter et referansepunkt bak på byggeplattformen og overfører dette nivået til de to justerbare punktene foran. Den styrer deretter justeringen helt til alle punktene er på samme nivå.
Se tabellen med modellsammenligning på nettstedet vårt. Der ser du hva som skiller de tre skriverne 3D20, 3D40 og 3D45 fra hverandre.
Nei. Alle Dremels 3D-skrivere (3D20, 3D40 og 3D45) er utført har enkel ekstruder.
Den nye slangeadapteren kan enkelt tilpasses de eldre 3D40-skriverne.Slangeadapteren skrives ut i 3D, og du finner filen her: . Her finner du en beskrivelse hvordan du monterer slangen: .
3D45 har flere funksjoner enn 3D40: - Støtt for flere filamenttyper. PLA, ECO-ABS, og nylon ved lanseringen, og flere kommer senere. - Kamera for fjernovervåking av bygging - Registrering av filamenttype og -lengde - Oppvarmet byggeplattform for redusert vridning av modellene - Større berøringsskjerm og nytt brukergrensesnitt - Utløpsluftfilter, partikkelfilter og filter med aktivt kull.
Den oppvarmede byggeplattformen bidrar til å hindre at modellen deformeres. Dette gjelder spesielt for mer tekniske materialer som nylon og ECO-ABS.
Limet som følger med, er det beste, tryggeste materialet vi kunne finne som fungerer på alle filamenter som støttes av 3D45. Det gir godt feste, noe som bidrar til å hindre at objektene faller sammen.
Ta den ut av skriveren, og skyll den med varmt vann. Limet løser seg opp. Etter at byggeplattformen er rengjort, lar du den tørke helt før du setter den inn i 3D45 igjen.
Det er ikke nødvendig å fjerne limet på byggeplaten hver gang du skal bygge. Du kan skrape bort ujevne kanter etter en bygging, og ha på mer lim. Dette kan fungere bra når du har bygd opp noen få lag. Det kan hende du må vaske den hvis det er dype hakk i limlaget eller det har blitt ujevnt og gjør at byggeplattformen ikke er plan.
Hvis du oppdager limrester på nivåsensoren, kan du fjerne disse ved å skrape forsiktig fra side til side. Bruk ikke verktøy som er skarpe eller som kan klemme stempelet. Pass på at du ikke berører dysen bak nivåsensoren, ettersom den kan være varm.
Med RFID-etiketten kan DigiLab 3D45-skriveren identifisere filamenttypen som er satt inn. Med denne informasjonen vil 3D45 stille inn riktig temperatur og utskriftshastighet, slik at modellen du har valgt, skrives ut optimalt. Den vil også gjøre dette hvis den opprinnelige utskriftsfilen var skåret for et annet materiale. RFID-etiketten gjør det også mulig for 3D45 å holde oversikt over hvor mye filament det er igjen på spolen, slik at den kan varsle deg hvis det ikke er nok til å fullføre en utskrift.
Kameraet fungerer bare med utskriftsskyen. Logg inn på Dremels utskriftssky for å fjernovervåke utskrifter. Du kan også følge med på statusen til utskrifter som er startet lokalt. Her kommer du til utskriftsskyen:
Vi har kommet frem til at den beste løsningen hvis limet fester objektet altfor godt, er å bruke verktøyet som følger med (skrape). Trykk den litt etter litt under et hjørne eller en side, og fortsett å trykke den under objektet til det løsner.
Slangeadapteren er beregnet for avtrekkssystem for røyk eller for ventilasjon med kanalvifte. Først må du skrive ut slangeadapterfilen som finnes i skriveren. Den kan skrives ut med alle materialer (PLA, ECO-ABS eller nylon). Hvis du bruker røykavsugssystem, må du huske å slå det på hver gang du bruker skriveren.
3D45 velger innstillinger som er optimert for hver filamenttype. Vi skjønner imidlertid at det kan være behov for justeringer. Brukeren kan bruke disse to alternativene for å administrere utskriftsinnstillingene: 1. Trykk FILAMENT > SE/ENDRE FILAMENTINNSTILLINGER i hovedskjermbildet. Du får da mulighet til å angi temperaturer og hastigheter. Disse innstillingene huskes så lenge den aktuelle spolen sitter i skriveren. 2. Trykk VERKTØY > INNSTILLINGER > AVANSERTE INNSTILLINGER i hovedskjermbildet. Hvis "PRIORITER G-KODE-INNSTILLINGER" velges, vil skriveren alltid bruke utskriftsinnstillingene i utskriftsfilen. Da har du mulighet til å endre parametere i skjæreren og trygt bruke dem på skriveren.
Den har et partikkelfilter og filter med aktivt kull.
Dremel gir mulighet til å koble 3D40- og 3D45-skriverne til ventilasjonsanlegg og til røykavsugssystemer.

Filament

Dremel-filament er produsert for å gi høyest mulig kvalitet under bruk, og bidrar til at din Dremel 3D-skriver fungerer som den skal. DigiLab 3D45 bruker dessuten spesifikk RFID-informasjon som er lagret på hver enkelt spole for å sikre at riktig temperatur, hastighet og andre parametere brukes for de forskjellige filamenttypene.
Alle Dremel PLA-filamenter passer til alle Dremel 3D-skrivere. De avanserte filamenttypene (Eco-ABS, nylon osv.) kan bare brukes på den nye DigiLab 3D45.
Du bør bare bruke Dremels PLA-filament på Dremel 3D20 og 3D40. DigiLab 3D45 støtter Dremel PLA, Eco-ABS og nylon. Andre filamenttyper kan føre til skade på skriveren, og fører til at garantien blir ugyldig .
Hvor lenge filamentet varer, avhenger av mang fakturer, blant annet utskriftskvaliteten, fylltettheten og antallet støtter som kreves. Hver Dremel PLA-spole inneholder for eksempel minst 175 meter filament. Til standardutskriften av Dremel-frosken trengs ca. 5 meter filament, så hver spole bør dermed rekke til ca. 35 frosker.
Riktig oppbevaring av filamentet bidrar til å sikre filamentets egenskaper. Filament skal alltid lagres på et kjølig, tørt sted der det ikke utsettes for endringer i temperatur eller fuktighet. Oppbevar alltid filamentet i plastemballasjen til det skal brukes. Filament som utsettes for fuktighet eller ekstrem temperatur kan bli sprøtt eller vanskelig å smelte.
Nei. Dremel har utviklet en spesialmodifisert PLA-blanding som etterligner egenskapene til ABS. Vi har unngått ABS-filament av hensyn til helsen.
Datablad om materialsikkerhet (MSDS) er tilgjengelige for alle Dremel-filamenter. Vennligst kontakt serviceavdelingen for å få kopier av disse.
Materialspesifikasjonene for alle de nye filamentene finnes her: .
Det skyldes en rift i pakken med tørkemiddel som leveres med filamentet. Dette er vanlig, og "smusset" du ser i pakken er en type salt som holder filamentet tørt under oppbevaring. Når filamentet er åpnet, kan denne trygt kastes i søppelet. Innholdet må ikke spises, selv om det inneholder salt.

Software

3D20: Koble skriveren til datamaskinen med USB-kabelen. Klikk knappen "Maskininformasjon" i verktøymenyen. Sammenlign denne med den nyeste versjonen som er tilgjengelig for nedlasting på nettstedet vårt: 3D40 og 3D45: Koble skriveren til internett ved bruk av Ethernet-pluggen eller trådløst nett. Skriveren vil automatisk kontrollere dette hver gang du slår den på. Det er også en "Se etter oppdateringer"-knapp i verktøymenyen. Hvis ikke maskinen din er koblet til internett, kan du kontrollere fastvareversjonen i "Om"-skjermbildet i verktøymenyen og sammenligne den med versjonen som er tilgjengelig for nedlasting på nettstedet vårt:
Din nye skriver fra Dremel leveres med en programvarepakke for skjæring på USB-minnepinnen (3D40,3D45) og SD-kortet (3D20). Vi har oppgradert skjærertilbudet med hver skriverversjon. Du finner nyeste versjon av DigiLab 3D Slicer her: . Foreløpig støtter den bare 3D40 og 3D45, men støtte for 3D20 kommer snart. En skybasert utskriftstjeneste kan også brukes for 3D40 og 3D45. Denne løsningen gir mulighet til fjernskjæring, -start og -overvåking av utskrifter. I fjernovervåkingen inngår status for utskrifter som er startet lokalt og videostatus bare for 3D45. Du kan logge deg på Dremels utskriftssky her:
Dremel 3D20 kan bare bygge filer av typen .g3drem. Du kan bruke Dremel3D, Autodesk Print Studio eller Simplify3D for å opprette disse filene. Alle disse programmene kan godta .STL- og .OBJ-filer. Dremel 3D40 kan bygge .g3drem-, .gcode- og .g-filer. Du kan bruke Dremel 3D Slicer, Autodesk Print Studio, Dremel 3D Slicer eller Simplify3D for å opprette disse filene. Alle disse programmene kan godta .STL- og .OBJ-filer. Dremel 3D45 kan bygge .g3drem-, .gcode- og .g-filer. Du kan bruke Dremel 3D Slicer eller Simplify3D for å opprette disse filene. Disse programmene kan godta .STL- og .OBJ-filer.
Vi forsøker alltid å gi kundene det beste verktøyet og den beste brukeropplevelsen. Vi har oppgradert skjærertilbudet med hver skriverversjon. Du finner nyeste versjon av DigiLab 3D Slicer her: . Foreløpig støtter den bare 3D40 og 3D45, men støtte for 3D20 kommer snart. Den nye Dremel DigiLab 3D Slicer er basert på Cura, et av bransjens beste skjæreprogrammer.
Dremel har utnyttet kunnskapen som finnes om 3D-utskrift ved å bruke elementer med åpen kildekode i vår skriver- og skjæreprogramvare. Alle tilordninger er foretatt, og koden er tilgjengelig for fellesskapet. Fremgangsmåten er beskrevet i bruksanvisningen.
Både 3D40 (den nyeste fastvaren) og 3D45 godtar følgende vanlige gcode-formater: .g3drem, .gcode og .g. Skjærerne som offisielt er støttet: Autodesk Print Studio, DigiLab 3D Slicer og Simplify 3D. En kode fra andre skjærere vil kunne fungere, men det kan hende du må optimere innstillingene selv.
Både 3D40 (den nyeste fastvaren) og 3D45 godtar følgende vanlige gcode-formater: .g3drem, .gcode og .g. Skjærerne som offisielt er støttet: Autodesk Print Studio, DigiLab 3D Slicer og Simplify 3D. En kode fra andre skjærere vil kunne fungere, men det kan hende du må optimere innstillingene selv.
Bildeinformasjonen finnes i utskriftsfilhodet. Enkelte skjæreprogrammer som Print Studio er ikke i stand til å generere bildeinformasjon, mens andre ikke har noen problemer med dette. Et bilde vil ikke påvirke utskriftskvaliteten på noen måte.
Ja, hvis programmet oppretter en .g3drem-, .gcode- eller .g-fil. Profilene som er inkludert i Print Studio, DigiLab 3D Slicer og Simplify 3D er imidlertid optimert for Dremels 3D-skrivere. .
3D-modeller må lagres i formatet STL eller OBJ i programmet som brukes til å opprette filene. Du kan bruke alle skjærere som støttes av Dremel til å konvertere filene til byggbare modeller. Skjærerne som støttes: Autodesk Print Studio, DigiLab 3D Slicer og Simplify 3D.
Ja, det kan du. De fleste modelleringsprogrammer kan eksportere filer til STL, som er den filtypen som godtas av Print Studio, DigiLab 3D Slicer og Simplify 3D.
Hvis modellen er for stor og det ikke er aktuelt å endre størrelsen, må du dele modellen opp i mindre deler før skjæring. Dette kan gjøres med TinkerCad og de fleste andre 3D-programmer.

Dremel 3D (3D20)

Hvis Dremel 3D-programvaren ikke kan kobles til skriveren, kontrollerer du først at USB-kabelen er riktig tilkoblet. Deretter kontrollerer du at driveren er riktig installert. Kontroller operativsystemet for feilsøking av driverinstallasjonen. Kontakt kundeservice for ytterligere feilsøking.
En modell vises med rødt hvis den er for stor for byggeområdet, befinner seg over byggeplattformen eller en del av modellen er plassert utenfor byggeområdet. Bruk "Skala"- og "Flytt"-funksjonene i Dremel 3D-programvaren til å justere modellen slik at den er innenfor byggeområdet.
Dette kan ha flere ulike årsaker. En vanlig årsak er at en modellfil er lagret utenfor byggeområdet eller har så liten skalering at du ikke ser den. Det anbefales å bruke funksjonen "Flytt" til å sentrere modellen og funksjonen "Skaler" til å gjøre modellen større.
Dremel 3D har dessverre ikke mulighet til å reparere modeller.Det beste er å forsøke Print Studio eller DigiLab 3D Slicer, ettersom begge disse kan jobbe med mangelfulle modeller.

Autodesk Print Studio (3D40)

Autodesk, skaperen av Print Studio, har bestemt seg for å konsentrere seg om profesjonell og industriell 3D-utskrift. De støtter ikke Print Studio lenger, og derfor er det ikke oppdatert for å kunne jobbe med de nyeste oppdateringene av Windows 10 Creator.
Programmene har lignende funksjoner, men DigiLab 3D Slicer er basert på Cura med åpen kildekode, mens Print Studio eies av Autodesk, men fungerer ikke med Windows 10 Creator eller nyere Windows-oppdateringer.
Print Studio legger automatisk til støtter for å sikre god byggekvalitet, men hvis du ønsker å slette støttene før skjæring, går du tilbake til delen "støtter" og sletter dem. Da vil ikke Print Studio legge dem til igjen.
Støttede operativsystemer: Apple® Mac® OS® X v10.10 (Yosemite) eller nyere Microsoft® Windows® 7 SP1, bare 64-biters Microsoft Windows 8.1, bare 64-biters Microsoft Windows 10,bare 64-biters, frem til Anniversary Update, Bare kompatibel med Windows 10 før Creator’s Update Systemspesifikasjoner, minimum CPU: 64-biters prosessor (32-biters støttes ikke) Minne: 3 GB RAM (4 GB eller mer anbefales) Lagringsplass: 2 GB ledig diskplass for installasjon Grafikk: grafikkort egnet for Microsoft Direct3D® 11 eller høyere

Dremel 3D Slicer (3D40 & 3D45)

Dremel DigiLab 3D Slicer er Dremels eget skjæreprogram. Det er basert på Cura med åpen kildekode, med diverse modifikasjoner som er spesifikke for Dremel-skrivere. Vi vil fortsette å utvikle 3D Slicer, slik at funksjonene og brukervennligheten blir enda bedre.
Trådløst nett og USB-tilkoblinger støttes dessverre ikke av den første utgaven av DigiLab 3D Slicer. Disse funksjonene vil bli lagt til ved fremtidige oppdateringer. Inntil videre er bruk av USB-minnepinne den eneste støttede overføringsmetoden.
Støttede operativsystemer: Apple® Mac® OS® støttes ikke foreløpig - vil bli inkludert i den første oppdateringen. Microsoft® Windows® 7 SP1, 64-biters (32-biters støttes ikke) Microsoft Windows 8.1, 64-biters (32-biters støttes ikke) Microsoft Windows 10, 64-biters (32-biters støttes ikke) Min. Windows-systemspesifikasjoner: CPU: 64-biters prosessor (32-biters støttes ikke) Minne: 3 GB RAM (4 GB eller mer anbefales) Lagringsplass: 300 MB ledig diskplass for installasjon Grafikk: OpenGL 2-kompatibelt grafikkort, OpenGL 4.1 for 3D-lagvisning.
Den første utgaven av DigiLab 3D Slicer støtter dessverre ikke 3D20, men dette er noe av det som vil tas med ved fremtidige oppgraderinger.

Dremel Print Cloud (3D40 & 3D45)

Etter at du har registrert 3D-skriveren din på Dremel3D.com, klikker du knappen "Gå til utskriftssky". Du kan også gå direkte til utskriftsskyen her: https://printcloud.dremel.com Når du har logget deg inn på utskriftsskyen, velger du fanen "Skrivere" og deretter "Registrer Dremel Idea Builder 3D40/45-skriver" Du trenger engangspassord/registreringskode fra skriveren. Dette finner du under "Om" i menyen "Verktøy". Du kan be om nytt engangspassord i menyen "Innstillinger". Når det gjelder 3D45, kan du også skanne QR-koden fra menyen "Innstillinger" -> "Engangspassord".
DigiLab 3D45 har et innebygd kamera. Du kan bare se den i utskriftsskyen, men du kan følge med på utskrifter som er startet lokalt og utskrifter som er startet via skyen. Når en utskrift som er startet via utskriftsskyen er fullført, oppretter utskriftsskyen en animert .gif-fil av utskriften.
DigiLab 3D45 har et innebygd kamera. Du kan bare se den i utskriftsskyen, men du kan følge med på utskrifter som er startet lokalt og utskrifter som er startet via skyen. Når en utskrift som er startet via utskriftsskyen er fullført, oppretter utskriftsskyen en animert .gif-fil av utskriften.
Noen ganger kan forstyrrelser som for eksempel ustabilt trådløst nett føre til at utskriftsskyen mister synkroniseringen med skriveren. Forsøk å starte skriveren på nytt. Andre årsaker kan være at noen ber om et nytt engangspassord på skriveren, noe som vil gjøre at det forrige engangspassordet. Da må du registrere skriveren på nytt med det nye engangspassordet.
Ja. Du klikker "Del"-knappen for skriveren du ønsker å dele i fanen "Skrivere". Du kan sende e-post med invitasjon til alle du ønsker.
Ja. I "Layout"-funksjonen i trinn 2 velger du "Legg til fil". Deretter kan du legge til og manipulere flere filer.