Vanlige spørsmål

"Byggekvaliteten avhenger av en rekke faktorer som lagtykkelse og byggemiljø. Dremel-skriverne (3D20 og 3D40) ekstruderer filamentet i lag som er like tykt som et papirark, dvs. 100 mikroner (0,10 mm) tykt og "best i klassen". Skriverne har også en aktiv kjølevifte, som hjelper med en jevnlig kjøling av filamentet og reduksjon i fordreining. De er designet for å kunne gi et fullstendig lukket byggemiljø og godt fotgrep for stabilitet. Til slutt er kvaliteten på filamentet som tas i bruk en viktig faktor. Bruk alltid Dremel filament sammen med Dremel-skrivere for den beste kvaliteten."
"3D20: Det maksimale byggevolumet er 9” x 5,9” x 5,5” (230 mm x 150 mm x 140 mm). 3D40: Det maksimale byggevolumet er 10” x 6” x 6,7” (254mm x 154mm x 170mm). 30 % større enn 3D20-modellen."
Dremel PLA-filament er produsert for å gi den beste kvaliteten under drift og sørger for at din Dremel 3D-skriver fungerer smidig.
Ja. Alle Dremel PLA er kompatible med Dremel 3D-skriverne.
Du bør kun bruke Dremel PLA-filament. Andre filament kan forårsake skade på Dremel 3D-skriverne og vil ugyldiggjøre garantien.
"Dremel Idea Builder-skriverne (3D20 og 3D40) er 3D-skrivere av høy kvalitet som går den ekstra milen for å veilede brukerne gjennom 3D-byggeprosessen. De introduserer metoder til brukerne som kan hjelpe dem med å omgjøre deres ideer til virkelighet. Dremel 3D Builder bygger i 3D, noe som betyr at i stedet for å plassere blekk på en flat overflate som ved vanlig utskrift, bygger den opp materiale i tre dimensjoner for å opprette et objekt. Den varmer opp plast-filament og trekker den deretter ut i veldig fine lag."
"Din 3D20 kommer med en hurtigveiledning, filament (1x 0,5 kg spole), USB-kabel, SD lastet med modellfiler, byggetape, et verktøy for fjerning av objekter, instruksjonshåndbok, opprenskningsverktøy og nivelleringsark. Din 3D40 kommer med en hurtigveiledning, filament (1x 0,5 kg spole), USB-flash-stasjon, SD lastet med modellfiler, byggetape (2), et verktøy for fjerning av objekter, instruksjonshåndbok, opprenskningsverktøy og byggeark."
"Ja. Dremel har jobbet hardt med å utvikle emballasjen, slik at det både er raskt og lettvint å pakke opp og pakke inn din Dremel 3D-skriver. Emballasjen vil komme til nytte for fremtidig transportering og lagring."
"Dremel 3D skriver-garantien er annerledes fra andre Dremel-produkter, fordi 3D-skriverne er veldig forskjellige fra et elektroverktøy. Dremel tilbyr en "best-i-klassen"-garanti som er utviklet i samsvar med kompleksiteten til 3D20 og 3D40-designene."
"Dremel 3D20 kan kun bygge .g3drem-filer. Programvaren til datamaskinen som følger med kan håndtere .g3drem, .3dremel, og .STL-filer. Dremel 3D40 kan kun bygge .3dremel-filer. Programvaren til datamaskinen som følger med kan håndtere .g3drem, .3dremel, og .STL-filer."
"Du kan også forberede filer i andre designprogramvarer, men du vil måtte lagre filen som en .g3drem-fil (3D20) eller .3dremel-fil (3D40) med 3D-bygger."
Ekstruderen kan ha kommet seg ut av sporet på grunn av at byggeplattformen ikke er nivellert eller på grunn av oppbygging av for mye filament rundt ekstrudertuppen. Dremel 3D-skriveren oppdaget ikke at ekstruderen sporet av og er derfor et trinn foran ekstruderen. Du bør stoppe byggingen hvis dette skjer og lese instruksjonene på hvordan du rengjør ekstrudertuppen og nivellerer byggeplattformen.
"Det er mulig at det er en feil med driften av motorene eller at modellfilen er korrupt. Hvis du bruker et SD-kort eller USB-flash-stasjon, prøv å skrive ut en offisiell Dremel-utskriftstest via programvaren på datamaskinen. Hvis du bruker programvaren på datamaskinen, prøv å laste utskriftstesten via SD-kortet eller USB-flash-stasjonen. Hvis du fortsatt ikke kan bevege på ekstruderen, sjekk om det er fastvareoppdateringer tilgjengelig for skriveren din ved å kjøre oppdateringsprogrammet i Dremel 3D-programvaren. Hvis trinnene ovenfor ikke løser problemet, kontakt Dremels kundeserviceavdeling for informasjon angående service eller besøk Hjelpesiden på Dremel3D.com"
"Dette kan være på grunn av en byggefeil eller en dårlig konstruert fil. Byggeprosessen kan ha blitt forstyrret av at datamaskinen var frakoblet eller ved at SD-kortet/USB-flash-stasjonen ble fjernet under byggeprosessen. Kjør en Dremel-utskriftstest for å bekrefte at skriveren fungerer som den skal, men la utskriften fullføres helt før du kobler den fra."
"Rengjør utsiden til Dremel 3D Idea Builder med en lofri klut. Fjern alle synlige rester fra de ytre overflatene. For å unngå å skade din Dremel 3D-skriver, må du ikke bruke vann, kjemikalier eller andre rengjøringsmidler på skriveren. Alltid kontroller at det ikke sitter igjen rester i ekstruderdysen ved å bruke en vanlig nebbtang. Sørg også for at byggetapen skiftes ut regelmessig."
Du kan registrere din Dremel 3D Idea Builder ved å følge instruksjonene på vår registreringsside.
"3D20: Det er ingen dørlås eller overvåking på Dremel 3D20. 3D40: Dørene på Dremel 3D40 er overvåket og begge dørene må være lukket for å kunne initiere en fjernutskrift (fra nettside eller app). Dette er for å sørge for at ingen hender kan sette seg fast i skriveren når en utskrift settes i gang fra en bruker som ikke befinner seg i nærheten av skriveren. Under alle andre omstendigheter, inkludert ved bygging av et objekt, vil et varsel vises på skjermen hvis en dør åpnes."
"Nei, det finnes ingen nødstoppknapp, men på 3D20-modellen vil derimot strømbryteren på siden av skriveren umiddelbart kutte strømmen til skriveren. På grunn av ekstra elektronikk på 3D40-modellen, er det en kort forsinkelse (< 3 sekunder) før strømmen kuttes etter at strømbryteren slås av."
"Dremel 3D Idea Builder-skrivere (3D20 og 3D40) vil gå tilbake til hvilemodus etter et strømavbrudd. Det siste utskriftsprosjektet vil automatisk bli kansellert. Hvis ekstruderhodet fortsatt er varmt, vil viftene slås på for å kjøle det ned. "
"Ja, du kan skrive ut en slik modell ved hjelp av Print Studio. Denne programvaren har nemlig evnen til å legge støtter til din modell."
"Støttene er designet for å kunne fjernes lett og bør derfor legge igjen minimalt med merker på utskriften. Skulle du derimot finne noen merker, så kan disse fjernes med fint sandpapir. "
"3D40-skriveren har fordelen at den kommer med en såkalt "Quik Level”, som er i stand til å detektere posisjonen på byggeplattformen ved hjelp av smart sensorteknologi. I tillegg veileder den deg gjennom prosessen, slik at byggeplattformen kan stilles til den perfekte posisjonen. "
Se diagrammet for modellsammenligning på vår nettside for å se hva som er forskjellene mellom 3D20 og 3D40.
"Nei, begge Dremel 3D Idea Builder-modellene (3D20 og 3D40) er konstruert med et enkelt ekstrudersystem."
"Print Studio er utviklet i samarbeid med Autodesk, noe som har sørget for mer funksjonalitet og hjelp til å oppnå de best mulige utskriftene."
Se avsnittet **designverktøy**. Det vil gi deg trinn for trinn-instruksjoner på hvordan du kommer i gang.
Bruk Print Studio og den automatiske reparasjonsfunksjonen for å løse problemet.
"Ja, det er mulig. De fleste programvarer for modellering kan eksportere filer til STL, som er filtypen som både Print Studio og Dremel Slicing Software godtar."
Vi anbefaler ikke at du skriver ut objekter som kommer i direkte eller indirekte kontakt med mat.
"Den svarte byggetapen kan vare opptil 50 utskrifter, mens den blåe byggetapen varer opptil 10 utskrifter."
Begge byggetapene gir deg samme byggekvalitet. Hovedforskjellen mellom byggetapene er holdbarheten og små forskjeller i fjerning av objekter.
"Hvis modellen er for stor og skalering ikke er et alternativ, kan du bruke den vanlige kutte-funksjonen (Plane Cut), som lar deg skrive ut modeller i to deler og etterpå kan du lime dem sammen."
"For å oppnå den best mulige utskriftsposisjonen for modellen, kan du bruke den automatiske oppsettfunksjonen (Automatic Layout) i Print Studio."
"Print Studio vil automatisk legge til støtter for å sikre en bra byggekvalitet, men hvis du ønsker å slette støttene før skjæring, gå tilbake til "støtter"-seksjonen og slett dem. Print Studio kommer ikke til å legge dem til igjen."
"Denne aktiviteten lar ekstruderen kvitte seg meg gammelt filament som ikke lenger sitter godt fast under utskrift. Ved å renske dette materialet, skriver du ut med filament ved optimale utskriftstemperaturer, noe som gir maksimalt hold med det første utskriftslaget. "
Kontakt gjerne en Dremel-ekspert hvis du har flere spørsmål.